Check Point Her iki Android kullanıcısından birini etkileyen bir güvenlik açığı tespit etti. 

Android'in başı yeniden bir güvenlik açığı ile dertte. Check Point isimli güvenlik firması Android kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir açık keşfetti. 

Firmadan konu ile ilgili yapılan açıklamada telefon ve tabletlerin ana ekranlarını kullanma izni bulunan mobil uygulamalar, bu problemin merkezinde yer alıyor. 

Zira bu izin şüpheli uygulamaların bunu kötüye kullanarak sisteme erişim sağlamalarına olanak sağlıyor. Başka bir deyişle ekrana tam erişimi olan şüpheli uygulamalar kullanıcıya görüntülenecek mesajlarla "oltalama" saldırısı gerçekleştirme imkanı yakalıyor. 

ANDROID AÇIĞINDAN HANGİ CİHAZLAR ETKİLENECEK? Android 6.0.1 (Marshmallow) ve üzeri işletim sistemi kullanan tüm Android cihazlar söz konusu açıktan etkileniyor. 

Android'in yaratıcısı Google'ın istatistiklerine göre, bu, kullanıcıların yaklaşık yüzde 40'ına denk geliyor. Başka bir deyişle neredeyse her 2 Android kullanıcılarından 1'i açıktan etkileniyor. 

SİSTEM AÇIĞINDAN NASIL KORUNABİLİRSİNİZ? 
Google'ın söz konusu açık için geliştireceği yamanın kullanıma girmesini beklenmeden sistem güncellemelerini otomatik yaparak, gecikmeden kurun. 

 Android cihazınıza sadece Google’ın uygulama mağazası olan Play Store'dan uygulama yükleyerek şüpheli uygulamalardan uzak durmaya çalışın.ntv

-

 
Top