Duyurulduğu günde ciddi bir heyecan yaratan ROME: Total War’un mobil sürümü sonunda iPad için yayınlandı. Yakında Android’e de gelecek oyuna dair detayları yazımızda bulacaksınız. 

Eski Roma İmparatorluğu döneminde geçen ve yayınlandığı dönemde hem Windows hem de Mac ortamının en sevilen strateji oyunlarından biri haline gelen ROME: Total War, Ağustos ayında yapılan duyurunun ardından sonunda iPad sürümü ile mobil dünyanın karşısına çıktı. 

Kendi dönemi için önemli bir başarı olarak kabul edilen grafik motoru sayesinde savaş meydanlarında 30.000 kişilik ordulara olanak tanıyan oyun şimdi mobil cihazlarda aynı performansı vadediyor. Bilgisayarlardaki arayüzün neredeyse aynı kalarak uyarlandığı oyun arabirimde küçük iyileştirmelere ihtiyaç duyabilir. 

Ekonomi, sivil hayat ve dini konular üzerinde yoğunlaşarak Roma Cumhuriyeti ve Erken Roma Dönemini konu edinen savaşları tabletlerin ekranına taşıyan oyun, savaş meydanlarındaki etkileyici doğa modellemeleri, şehir savaşlarındaki sahneleri ve kale kuşatmaları ile etkileyici bir deneyim sunuyor. 

Barbarian Invasion adlı geliştirme paketini içermeyen ve sadece ilk sürüm üzerinden iPad’e uyarlanan yapımda Julii, Brutii, Scipii adlı üç Roma hanesini, Galyalılar, Britanyalılar, İspanyollar, İskitler gibi Barbar kültürleri ile Yunan, Mısır, Pers kültürü ögelerini içerisinde barındırıyor. 

Ayrıca Trebia Muharebesi gibi tarihi savaşlar da oyuna konu ediniliyor. Ülkemizde de an itibariyle indirilebilir durumda olan iPad Air ve üstü, iPad Mi ni 2 ve üstü ile tüm iPad Pro modellerinde oynanabiliyor. 

ROME: Total War’un Türkiye fiyatı 22 lira 99 kuruş olarak belirlenmiş. Yapımın kısa bir süre içinde Android versiyonu da yayınlanmış olacak.donanimhaber

-

 
Top