Google’ın Android üzerindeki tekelciliğe yönelik tutumuna rağmen Microsoft, işini gayet iyi yapıyor ve servislerini rakiplerinin platformlarına çıkarmayı başarıyor. 

Asus ile birlikte açıklama yapan Microsoft, Tayvan firmasıyla patent lisans anlaşmalarını uzattığını duyurdu. Böylece Office uygulamalarını Asus’un Android kullanan akıllı telefon ve tabletlerinde görebileceğiz. 

Bu anlaşmayla hem Asus, Microsoft’un Office programlarını cihazlarında kullandırma hakkı kazanacak, hem de Microsoft ürünlerinin kullanılmasından gelir elde edecek. Dünyanın en büyük Android üreticisi Samsung, Microsoft’un uygulamalarını Android cihazlarında çalıştıracak olan ilk firmalar arasındaydı. 

Sony, LG ve Dell de sonradan Office uygulamalarının Android cihazlardaki ön yüklemesini kabul edip bu kervana katılmıştı. Microsoft görünüşe göre yaptığı lisans anlaşmalarıyla doğru yolda ilerliyor. 

Asus’un da katılımıyla birlikte 30’dan fazla Android satıcısı Microsoft Office uygulamalarını aktif halde ön yüklemeli olarak sunuyor.shiftdelete.

-

 
Top