Dijital spor içeriği sağlayıcısı Perform’un Türk yöneticilerinin yönetiminde hayata geçirilen, MENA bölgesinin sosyal medya üzerinden ilk online canlı futbol programı 11 Haziran’da başlıyor. 


İçeriği Goal tarafından hazırlanan 2018 Dünya Kupası’na özel program, Twitter üzerinden canlı yayınlanacak. 

Türkiye ve Doğu Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde de Emre Uğurlu liderliğindeki ekipler tarafından yönetilen dünyanın en büyük futbol sitesi Goal, Twitter ile yaptığı işbirliği ile bir ilke imza attı. 


MENA bölgesinin ilk online canlı spor programı “#YallaGoal”, Goal ekibi tarafından hazırlanarak, Twitter üzerinden yayınlanacak.

Goal’ü çatısı altında bulunduran Perform’un Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Emre Uğurlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu bilgileri verdi: “2018 Dünya Kupası’na özel zengin içeriği ile sporseverleri tam anlamıyla futbola doyuracak olan programda, Opta analizleri, haberler ve eğlenceli içerikler, canlı anketler yer alacak.

 Bölgeden Suudi Arabsitan, Mısır, Fas ve Tunus’un bu büyük organizasyona katılıyor olması, ilgiyi zirveye ulaştırmış durumda. Arapça olarak yayınlanacak programın sadece MENA bölgesinde 20 milyonu aşkın kişiye ulaşacağını öngörüyoruz. 

Goal ve Twitter gibi, dijital dünyanın iki devini bir araya getiren projenin içeriğinin başında Perform Türkiye ofisinden bölgeye transfer ettiğimiz Ahmet Yavuz’un da bulunması, ülkemizin dijital spor içeriği alanındaki yetkinliğinin ve başarısının bir kanıtı niteliğinde, bizi de ayrıca gururlandırıyor.” İlk bölümü 11 Haziran’da yayınlanacak olan “#YallaGoal”, Goal’ün Arapça Twitter hesabı olan @GoalAR üzerinden takip edilebilecek. 

Goal daha önce de 2017 Arap Şampiyonası Finalleri’nin resmi medya sponsoru olarak, ürettiği özel içerikleri 18 dilde ve 38 lokal edisyonunda yayınlamış ve dünya genelinde milyonlarca futbolseverin turnuvayı yakından tanımasını ve takip etmesini sağlamıştı.  

Perform hakkında
Merkezi İngiltere’de bulunan Perform, dünyanın en büyük dijital spor içeriği sağlayıcısıdır. 3 bin çalışanı bulunan Perform, Türkiye dahil 30 ülkede bulunan ofisleri ile dünya genelinde hizmet vermektedir. 

Perform, bünyesindeki web siteleri ve mobil uygulamalar aracılığıyla sporseverlere doğrudan erişirken; kurumsal iş ortaklarına da veri, istatistik, video ve editöryal içerik sağlamaktadır. Perform, Türkiye pazarına 2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiği Maçkolik satın alımı ile giriş yapmıştır. 

Şirket bugün, Mackolik.com, Sahadan.com, Goal Türkiye web siteleri ve mobil uygulamalarının yanı sıra dünyaca ünlü spor istatistik ve analiz platformu Opta’nın da Türkiye içeriğini yönetmektedir.

-

 
Top