Google tarafından yapılan resmi açıklamayla birlikte Android TV'lerin arayüzünde bazı değişiklikler yapılacağı ve daha da önemlisi Google Assistant desteğinin televizyonlardaki yerini alacağı belirtildi. 

Android TV'de Android O keyfi Yapılacak değişikliklerle birlikte Android TV'nin ana sayfası tamamen yeni bir görünüme kavuşacak. 

Yeni tasarımla birlikte ekranın üst kısmında Google Assistant destekli arama bölümü ve sağ tarafında da Ayarlar ile Bildirimler simgeleri yer alıyor. 

Google Assistant yardımıyla isterseniz içerikleri sesli şekilde arayabiliyor, Google'dan arama yapabiliyor ya da evinizdeki diğer akıllı cihazlarla bağlantılı olması durumunda örneğin ışıkların kısılmasını dahi sağlayabiliyorsunuz. 

 Hemen alt bölümde de uygulamalar artık PlayStation 4'ün kullandığı sisteme benzeyen bir şekilde yanyana sıralanmış durumda. 

Uygulama geliştiricilerine bu görünümü sağlayabilmeleri için çeşitli kolaylıklar da sağlanacağı belirtiliyor. Android O güncellemesinin Nexus Player ile başlayarak bu yılın son çeyreğinde akıllı televizyonlardaki yerini alması bekleniyor. 

Google Assistant desteği ise yalnızca Android O ile güncellenen akıllı televizyonlarda değil, Android Marshmallow ve Android Nougat kullanan cihazlarda da verilecek. Fakat ne yazık ki ilk etapta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilir olacak.shiftdelete.

-

 
Top