CES 2017 kapsamında duyurulan Android'li Alcatel A3 X, 6 inçlik dev ekranı ve mütevazı özellikleri ile ilginç alternatifler arasında dahil oluyor. 

Büyük ekranlı akıllı telefonlarda boyutlar büyük bir hızla 5.5 inç ve yakınındaki ekran boyutlarından 6 inç seviyesine çıkarken, alternatifler arasında Alcatel A3 XL de katıldı. 

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon dev boyutlarıyla dikkat çekerken mütevazı fiyat etiketiyle de ilgi görmeyi bekliyor. 

6 inç ekranlı Alcatel A3 X’de sunulan ekran çözünürlüğü 1280 x 720 piksel. 1.1 GHz maksimum saat hızındaki 4 çekirdekli MediaTek MT8735B işlemcisiyle gelen modelin 1 GB RAM’i bulunuyor. 

Buraya kadar ki özelliklerinden de anlaşılacağı üzere bütçe dostu bir ‘büyük ekranlı akıllı telefon’ söz konusu. Cihazda ayrıca 8 GB dahili hafıza ve 32 GB’a kadar microSD desteği mevcut. 

8 MP arka kamera/5 MP ön kamerası bulunan ve 1080p (Full HD) video kaydı gerçekleştirebilen modelde pil kapasitesi 3000 mAh seviyesinde. Pili çıkarılabilir değil. Bluetooth 4.2, 802.11bn WiFi, parmak izi okuyucusu ve FM radyo diğer özellikler arasında. Yazılım tarafında ise Android 7.0 Nougat’ın kullanıldığı belirtiliyor. 

Akıllı telefonun özellikle yazılım tarafında beklentilerin üzerinde olduğunu belirtmek gerek, birçok yeni modelin 2015’te sunulan Android 6.x Marshmallow ile gelmeye devam ettiği biliniyor. Alcatel, CES 2017 kapsamında lanse ettiği modelin üç renk alternatifi ile sunulacağını duyurdu: Siyah, beyaz ve altın.(karar)

-

 
Top