Google, geçtiğimiz gün Chrome OS için yayınladığı bir geliştirici güncellemesiyle dört yeni Chromebook modeline Android uygulaması desteği getiriyor. 

Dell Chromebook 13, HP 13, Samsung Chromebook 3 ve ASUS C301SA olarak belirlenen bu modellere sahip kullanıcılar bu yeni özellikle birlikte önemli işlevselliklere sahip olacaklar. 

Bu cihazlardan birinde Google Play Store'a erişim sağlamak isteyenler, Chrome OS'nin en yeni geliştirici versiyonunu çalıştırmak zorunda kalacaklar. Bununla birlikte bu en yeni geliştirici Chrome OS versiyonunun da, tam bir Android uygulama desteği açısından bazı bug'lar da içerebileceğini ekleyelim. 

Dizüstü bilgisayarlarda Android uygulamalarını çalıştırma düşüncesi ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayındaki Google I/O geliştirici konferansında duyurulmuştu. Google bu tarihten beri söz konusu özelliği yavaş yavaş geliştirmeye devam etmiş ve Chrome OS geliştirici kanalından onun beta versiyonlarını sunmuştu. 

Bazı modeller yazılımın sabit versiyonları üzerinden de Android uygulamalarına erişim sağlıyor fakat yukarıdaki bahsi geçen modeller açısından ancak geliştirici versiyonla çalışıyor olması gerekiyor.chip

-

 
Top