Pokemon Go çılgınlığı giderek artıyor. Henüz iki ülkede resmi olarak oynanmaya başlayan Pokemon Go Türkiye'de nasıl oynananır? 

Pokemon Go nasıl indirilir? Android ve İphone cihazlarına Pokemon Go nasıl yüklenir? İşte Pokemon Go ile ilgili tüm tedaylar... Pokemon Go Türkiye'de oynanmaya başladı mı? Pokemon Go çılgınlığı iki ülkede tüm hızla yayıldı ve Türkiye'de de APK sürümlerle oynanmaya başladı. 

Peki Pokemon Go nasıl indirilir? Pokemon Go oynamak isteyenler hangi yolları deneyecekler? Pokemon Go Android ve İphone nasıl indirilir_ İşte detaylar... 1990'ların popüler çizgi dizisi Pokemon'un mobil cihazlar için ilk oyunu önceAvustralya'da piyasaya çıktı. 

Türkiye dahil tüm dünyada Pokemon hayranları, cihazlarında türlü ayarlar yapıp şimdiden oyunu oynamaya başladı. Gerçek dünyayla çizgi alemi birleştiren oyun nedeniyle Japonya'da 1995'te yaratılan çizgi dizinin ilk mobil oyunu Pokemon Go, iOS ve Androidcihazlarda oynanabiliyor. #PokemonGo etiketi iki gündür sosyal medyada trend. 

 "Artırılmış gerçekliğe" dayalı oyunda Pokemon karakterleri, telefonların kamerası kullanılarak gerçek dünyada görülüyor. Amaç oyunun size hedef olarak gösterdiği yerlere gidip sanal karakterleri yakalamak. İnsanlar yataklarında, yemek yerken, hatta klozetlerin üstünde Pokemon karakterlerini görüntüleyip videolarını paylaşıyor. 

Ama en tehlikelisi dışarı çıkmak. Metroda, hatta striptiz kulübünde bile Pokemon avlayıp paylaşanlar var. Avustralya'da polis, "Karşıdan karşıya geçerken telefonunuza bakmayın. Pokemon avlarken ölebilirsiniz" diyerek halkı uyardı. 

POKEMON GO TÜRKİYE'DE NASIL OYNANIR? 
Henüz resmi olarak ülkemizde indirilmeye sunulmayan oyun, bazı yamalı APK sürümleri sayesinde ülkemizde de oynanabiliyor. Ancak resmi olmayan bu sürümlerin telefonunuza zarar verebileceğini de unutmamakta fayda var. 

AVUSTRALYA POLİSİNDEN POKEMON GO UYARISI Pokemon Go, Android mobil işletim sisteminde çalışan bir oyun. Telefon ve tablet gibi cihazlarda Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) fikri üzerinden çalışan oyun, oyunculara gerçek dünyada Pokemon yakalama ve eğitme imkanı veriyor. Ancak Pokemonları bulduğunuz yerler bazen hayli ilginç, hatta tehlikeli olabiliyor. 

Mesela Kuzey Avusturalya'daki Darwin kentindeki polis karakolu, Pokemon Go oyuncularının sık sık Pokemon avladığı noktalardan biri haline gelmiş. 

Pokemon peşinde sık sık karakola dalan gençlerden bunalan emniyet güçleri, en sonunda oyuncuları arada bir kafayı kaldırıp nereye gittiklerine bakmaları konusunda uyarmak zorunda kalmış. Ne var ki bu Darwin emniyeti bu uyarıyı yaparken yine esprili ve anlayışlı bir yaklaşımda bulunmuş. 

Gençlere karakolda beliren Pokemonları yakalamak için illa içeri kadar girmek zorunda olmadıkları, yakın çevreden de bunu yapabilecekleri hatırlatılmış ve iyi oyunlar dilenmiş!Sabah

-

 
Top