Samsung, mobil reklam anlamında devrim yaratacak bir işe imza atmış olabilir. Yayımlanan son güncelleme, geliştiricilere Samsung’un Android tarayıcısına reklam engelleme yazılımlarını entegre etme şansı veriyor. 

Bu güncelleme, yalnızca Android 5.0 ve üzerindeki sürümlere sahip Samsung cihazlarda kullanılabiliyor olacak. Samsung’un getirdiği bu özellikten faydalanabilmeniz için Samsung İnternet Tarayıcı’nızı güncellemeniz ve istediğiniz reklam engelleme yazılımını yüklemeniz yeterli olacak. 

Getirilen bu yenilik, akıllara hemen dünya çapında popülaritesi bulunan AdBlock’u getiriyor. Samsung’un bu yeniliğinden faydalanan ilk reklam engelleme yazılımı ise AdBlock Fast oldu. 

Açık kaynaklı olan ve cihazlara ücretsiz olarak yüklenebilen AdBlock Fast, iOS ve Chrome (masaüstü) dışında Opera’da da kullanılabiliyor. Eklentiyi kullanan kişi sayısı 200 bini geçmiş durumda. AdBlock Fast, Android eklentilerinin yükleme zamanını %51 oranında azalttığını iddia ediyor. (bu durumla ilgili yukarıdaki GIF örnek gösterilmiş) 

Cihazlarında Google tabanlı bir işletim sistemini kullanan Samsung’un gelirlerini reklamlar üzerinden sağladığını bilmesine rağmen böyle bir girişimde bulunması, Google tarafından bir yaptırıma maruz kalmalarına sebep olabilir mi dersiniz?

Birbiriyle çok alakalı durumlar olmayabilir ama Google'ın pek hoşuna gidecek bir yenilik olmadığı da kesin.webtekno

-

 
Top