Androd .5.0 Lollipop sürümünde, güvenlik uzmanları Stagefright isiminde bir açıktan söz ediyorlar. 

Geçtiğimiz şubat ve mart aylarında duyurulan bu güvenlik açıklığının ardından Google, Android'in yeni sürümlerinde bu Stagefright açıklığının önlemni almaya çalıştılar. Aslında bazı üreticilerin eski, yeni fark etmeden bütün modellerini Android 5.1 gibi yeni versiyonlarına geçiş sağlaması da bu nedenle. 

İnternet güvenliği, kişisel internet güvenliği, anonim kullanım güvenliği ile ilgili çalışmalar yürüten kişilere göre, Android Lollipop sürümünü kullanan bazı cihazların "ekranı döndür" işleminin de güvenlik açığı sağlayabilir. 

Tıpkı masaüstü PC'lerde tarayıcının tam ekran kullanılmasının sonrasında, kullanıcının kimliğinin daha kolay açığa çıkması gibi bir durum. İnternet uzmanları kullanıcıları sürekli tarayıcıları tam ekran kullanmamaları yönünde uyarırken benzer bir durum Android Lollipop kullanıcıları için gerçekleşebilir. 

Aynı kişilere göre Android Lollipop'ta, aslında tüm Android versiyonlarında Google Play Store'dan indirilecek olan uygulamaların oluşturdukları "erişim izini" diyalog ekranı da yetersiz. Aslında belirtilmek istenen şey, bu uygulamaların daha çok veri aldıkları cihazlardan fakat bu erişimleri kullanıcıya belirtmiyorlar. Bu ekran döndürme konusu da bununla alakalı bir durum. 

Bakıldığında Android güncellemeleriyle geçiştirilecek veya temizlenecek bir güvenlik meselesi değil, eğer ciddi bir meseleyse. Uygulama üreticilerinin erişim izinlerinde daha açıklayıcı olmaları belki de Android uygulamalarını daha güvenli hale getirebilir.technotoday.

-

 
Top