Android cihazlarımızın ekranları yeterince büyük olsa da zaman zaman oyun keyfini bilgisayarımızda yaşamak isteyebiliyoruz. Bu noktada Android cihazı masaüstünden kontrol etme izni veren uygulamalar imdadımıza yetişiyor. 

Google Chrome Mağazası’nda görünen Vysor da bu uygulamalardan biri ancak çok daha pratik ve root yetkisi gerektirmiyor. Helium, AllCast, ROM Manager gibi popüler Android uygulamaların geliştiricileri tarafından hazırlanan Vysor, Google Chrome üzerinden çalışan, Android cihazımızı doğrudan masaüstümüzden kontrol etmemize imkan tanıyan ücretsiz bir uygulama. 

Chrome tarayıcımıza ücretsiz kurup kullanabildiğimiz uygulamanın en güzel yanı root erişimi gerektirmemesi. Biliyorsunuz ki bu tarz uygulamaların en kötü yanlarından biri root edilmiş cihazlarda çalışması ve bizi root etmeye zorlamasıdır. Ancak dediğimiz gibi Vysor, root gerektirmiyor. 

Klavye ve fare desteği sunarak Android oyunları büyük ekranda daha keyifli bir şekilde oynamamıza izin veren bu ufak eklentiyi çalıştırmak için Android cihazımızın geliştirici modunu açmamız ve USB hata ayıklamayı etkinleştirmemiz, akabinde Android cihazımızı USB kablosuyla bilgisayarıımıza bağlamamız kafi oluyor. 

Android cihazımızın ekranını masaüstümüzde ayarlanabilir pencere üzerinden gösteren Vysor’ın ekran paylaşma özelliği de bulunuyor. Android cihazımızın ekranını uzaktaki dilediğimiz bir kişiyle kolaylıkla paylaşabiliyoruz.(Tamindir)

-

 
Top