Son günlerde neredeyse her Android işletim sistemli akıllı telefonun yaşamış olduğu en büyük sorun olan ses gecikme sorunu adeta bir virüs gibi büyük bir hızlı yayılıyor. 

Çoğunlukla son piyasaya sürülen akıllı telefonlarda sıkça görülen ses gecikme sorunu diğer Android akıllı telefonlarda da görülmeye başlandı. Telefon konuşmalarında yaşanan bu sorun kullanıcılar tarafından pek hissedilmese de bu sorun akıllı telefonlar için büyük bir tehdit oluşturabiliyor. 

Bu sorunun temel kaynağı şu an için belli değil ancak araştırmalara göre Google Play üzerinden indirilen uygulamalarda ya da telefona gelen yazılım güncellemelerinin içerisinde yer alan anlık bir hatanın akıllı telefonlarda bu sorunun ortaya çıkmasına neden olduğu ilk bulgularda yerin alıyor. 

Dünya’nın en bilindik Android işletim sistemli akıllı telefonlar ile yapılan bu testler sonucunda ise en faz ses gecikme süresini Xiaomi yaşıyor ve en kısa ses gecikme süresini ise OnePlus yaşamakta ve listede ise Asus, samsung, HTC, LG, Motorola gibi dev üreticiler yer almakta.(akillitelefon)

-

 
Top