İlerleyen teknoloji dünyasında elektronik cihazlar arası dosya paylaşımına da kolaylıklar geliyor. 

Çok yakında Google'ın yeni servis projesi sayesinde Android ve iOS işletim sistemi kullanan cihazlar arası dosya paylaşımı rahatlayacak, her türden veri paylaşımı yapılabilecek. 

Yeni bir sızıntıya göre Google, "Copresence" isimli bir servis projesinin üzerinde çalışıyor. Apple'ın AirDrop isimli lokal dosya servisi ve halihazırda Android cihazların içinde bulunan NFC-bazlı Android Beam özelliği arasında paylaşıma izin verecek Copresence, Wi-Fi ile dosya transferlerini gerçekleştirerek hızlı ve her türden dosya paylaşımına olanak sağlayacak. 

Günümüzde her türden akıllı telefon kullanıldığı için işletim sistemleri gereği dosya paylaşımında veya veri aktarımında büyük sorunlar yaşanıyor. Özellikle Android ve iOS işletim sistemleri arası yaşanan sıkıntılar ilerleyen çağda birçok kişinin başına zorluklar çıkardığı için Apple'ın lokal paylaşım servisi AirDrop'la Google'ın şu anda geliştirmek üzere olduğu Copresence servisi ile artık çapraz platformlar arası veri transferleri gerçekleştirmek mümkün olacak. 

Copresence'in hem Android hem de iOS cihazlarda çalışacağı düşünülüyor. Hatta Google'ın uzantılarını genişletmesi dahilinde servisin popüler internet tarayıcılar ve bilgisayarlar arasında da işlemesi hedefleniyor. 

Bu sayede genel olarak iletişim ağı genişleyeceğinden akıllı telefon ve bilgisayarlar arasında da çapraz bir ağ kurulacak. Google'ın Copresence servisini ne zaman sisteme sokacağı merak konusu. Yakında çıkacak olması düşünülse de Google bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.(Tamindir)

-

 
Top