Son dönemlerde ortaya çıkan güvenlik sorunları nedeniyle Google, bir skandala imza atmadan önlemini almaya hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde iCloud’a yüklenen özel fotoğrafların internete sızdırılmasıyla beraber ünlüler ciddi anlamda sıkıntı yaşadılar. Her ne kadar Apple’ın bu konuda bir suçu olmasa da firmalar güvenlik önlemlerini biraz daha ön plana çekmeye çalışıyorlar. 

Mobil işletim sistemleri arasında art niyetli kullanıma en açık olan işletim sistemi Android için de Google çeşitli güvenlik çözümleri üretiyor. anandroid iOS 8′le beraber kullanıcıların iCloud’daki verileri şifreleyen ve kendisinin dahi (mahkeme kararı olsa bile) erişemeyeceği bir hale getiren Apple’a Android’den cevap geliyor. 

Android’in yeni sürümüyle beraber tüm verileri tamamen şifreleyecek olan Google, böylece güvenliği artırmayı hedefliyor. Firmaların bu tip atılımlar yapmaları ve birbirleriyle böyle bir yarışa girmeleri elbette ki kullanıcılara yarayacak. 

Özellikle Google’ın Android’in güvenliğini artıracak olması, dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi için oldukça iyi bir haber. Umuyoruz ki uygulamaların gereksiz izinler istemelerine de bir çözüm getirirler.scorll

-

 
Top