Office formatları çoğunlukla dosyaları farklı cihazlarda faklı şekillerde gösteriyor. Bunu önlemenin yoluysa, dokümanları PDF formatına dönüştürme ve o şekilde paylaşma ya da okuma. 

Android cihazınızdaki dokümanları PDF formatına dönüştürmek için ilk olarak dokümanınıza göre uygulamalar yüklemeniz gerekiyor. 

Aşağıdaki bağlantılardan 



uygulamalarını yüklemeniz gerekiyor. 

Dokümanları Dönüştürme 
Dokümanlarınızı dönüştürmek için ihtiyacınız olan uygulamayı cihazınıza yükledikten sonra çalıştırın. Daha sonra “Select File” butonuna dokunun. 

Sonraki adımda dönüştürmek istediğiniz dosyanın bulunduğu konuma(dosya dizinine) gidin ve dokümanı seçin. Dokümanı seçtikten sonra dönüştürme işlemi başlayacaktır. Dönüştürdüğünüz doküman büyükse dönüştürme uzun sürebilir. 

Dönüştürülen Dokümanı Açma 
PDF formatlı doküman, önceki Office dokümanının bulunduğu dizine kaydedilecek. Dönüştürdüğünüz PDF dokümanı açabilmek içinse “Adobe Reader” uygulamasını kullanabilirsiniz. 

Adobe Reader kullanım kolaylığı, metinleri ekrana uyarlama ve gece modu gibi özellikleri ile en iyi PDF deneyimini sunar. Ayrıca çok hafiftir ve en basit Android cihazlarda bile sorunsuz çalışabilir. 

Adobe Reader uygulamasını indirmek için buraya tıklayın. Sonuç olarak Android cihazınızdaki dokümanlarınızı PDF olarak kaydetmek son derece kolay. PDF formatındaki dokümanların her cihazda aynı görünmesi de çok iyi bir kullanım kolaylığı.(shifdelete..)

-

 
Top