Apple’ın iOS yazılımına özel mesajlaşma uygulaması iMessage görünüşe göre Android cihazlara da gelebilir.

Bir süredir konuşulan bu konu Apple tarafından Material Design yani Android tasarım dili ile hazırlanan bir iMessage çalışmalarının varlığı iddiaları ile tekrar gündeme geldi. 

iMessage, tüm akıllı telefon platformunda neredeyse herkesin kullandığı Whatsapp uygulamasının mantığında çalışan, yani internet (Wi-Fi veya 3G) üzerinden mesajlaşma imkanı sağlayan Apple’ın bir servisi. 

Bu sayede iPhone sahiplerinin attığı mesajlar SMS olarak gitmiyor ve SMS olarak ücretlendirilmiyor, dolayısıyla eğer sınırsız veya büyük bir internet paketiniz varsa mesaj atmak çok daha ucuza veya bedavaya geliyor. 

Özellikle ilk tanıtıldığı dönemde beklediği ilgiyi göremeyen bu uygulama zamanla iOS geliştirme ve güncellemelerinden nasibini alarak oldukça popüler bir hale geldi.

iOS 10 kapsamında yapılan iyileştirmelerden nasibini alan bu mesajlaşma uygulamasının bir süredir Android platformuna geleceği belirtiliyordu. 

Apple’ın Move to iOS uygulaması hariç imzası bulunan hiçbir uygulamaya Google Play Store’da yer vermemesi bu iddianın doğru olmadığının düşünülmesine sebep oldu. Son gelen bilgiler ise Apple’ın bir sürpriz yaparak Android tasarım dili olan Material Design ile hazırlanmış iMessage uygulamasını Android cihazlara sunacağı yönünde. 

Mesajlaşma uygulamasını WhatsApp, Telegram gibi uygulamaların en büyük rakibi haline getirmeyi planlayan Apple’ın böyle bir adım atıp atmayacağı açıkçası merak konusu. Bakalım ilerleyen günlerde bir sürprizle karşılaşacak mıyız. Bu sorunun cevabını bulmak için şimdilik sanırım tek çaremiz beklemek.scroll

-

 
Top