Facebook’un gençlere yönelik uygulaması Lifestage, geçtiğimiz ağustos ayında yayınlanmıştı. İlk etapta sadece iOS’te kullanıcılarla buluşan Lifestage, şimdi de Android‘de yerini aldı. 

Hedef kitlesine özellikle lise çağındaki gençleri yerleştiren uygulama, Facebook’taki genç kullanıcı açığını kapatmayı amaçlıyor. 

Ebeveynlerin, hatta dede ve ninelerin Facebook’a akın etmesinin sosyal paylaşım sitesinin gençlerin gözündeki cazibesini azalttığı düşünülüyor. 

Lifestage genel hatları itibarıyla pek de yetişkinlere yönelik bir uygulama imajı çizmiyor. Kısmen de olsa Snapchat’i hatırlatan uygulamada kullanıcılar neredeyse her şey hakkında video çekebiliyor. 

Profil bilgileri de videolar aracılığıyla paylaşılıyor. Videoların düzenli olarak güncellenmesi esasıyla işleyen Facebook Lifestage ile kullanıcılar aynı okulda okudukları arkadaşlarının neler yaptığını da görebiliyor. 

Facebook Lifestage uygulamasındaki içerikler tüm kullanıcılara açık Benzer bazı servislerin aksine, Lifestage her şeyi tüm kullanıcılara açık tutuyor. Videolar aynı okulda olmayan kişiler tarafından da görülebiliyor. 

Emoji ve filtreler de barındıran uygulama, henüz dünya genelinde indirilemiyor. Bu da etkisinin sınırlı olmasına yol açıyor. Facebook Lifestage Android uygulaması da henüz Türkiye’den indirilemiyor.teknoblog

-

 
Top