Geçmişte BlackBerry OS kullandığı modelleri hayli popüler olan, ancak Android’in dünya genelinde müthiş bir hızla yaygınlaşmasıyla birlikte kan kaybetmeye başlayan BlackBerry; Android işletim sistemine sahip cihazlar üretmeye ağırlık vermişe benziyor. 

Şirket, geçtiğimiz ay Priv’in ardından ikinci Android telefonu DTEK50’yi yayınlamıştı. Fotoğrafı aşağıda görülen cihaz 5.2 inçlik bir ekrana, 8 MP ön ve 13 MP arke kameraya sahipti. 

Sahip olduğu gelişmiş güvenlik modülleriyle adından bahsettiren bu modeli DTEK60’ın takip edeceği yönünde ciddi söylentiler var. 

Önümüzdeki ilk çeyrekte tanıtılması beklenen modeli ikinci çeyrekte de daha yeni Android cihazlar takip edebilir. DTEK60’ın Federal İletişim Kurulu (FCC) onayını alması, telefonun varlığını doğrulayan en önemli verilerden birisi oldu. 

Üstelik BlackBerry, geçtiğimiz hafta yanlışlıkla telefonun teknik özelliklerini resmî web sitesinden yayınladı. Kısa süre içinde kaldırılan bu özellikler doğruysa, DTEK60 kesinlikle DTEK50’den daha etkileyici bir donanıma sahip olacak. 

Özellikler: Qualcomm Snapdragon 820 işlemci 4GB RAM 5.5 inçlik QHD ekran 21 MP arka kamera, 8 MP ön kamera Parmak izi okuyucusu Önceki BlackBerry cihazlarından alışıldığı üzere bu modelde fiziki bir klavye mevcut olmayacak. 

Tıpkı DTEK50’de olduğu gibi akıllı bir sanal klavye bizi bekleyecek. Stok Android klavyesine nazaran çok daha verimli çalışan BlackBerry klavyesi, yazacaklarınızı önceden tahmin edip zamandan tasarruf etmenizi mümkün kılacak. Tabii ki yukarıda yer alan tüm teknik özelliklerin doğrulanmadığını not düşmekte fayda var.teknobi

-

 
Top