Kalabalık WhatsApp gruplarında onlarca espri, soru ve cevabın arada kaynadığı zamanlarda imdadınıza yetişecek yenilik WhatsApp tarafından yeni güncelleme ile Android ve iOS platformlarında kullanıma sunuldu. 

Twitter'de yer alan mention özelliği ile aynı mantıkta çalışan bu yeni özellik ile mesaj yazılan kişinin adının önüne ' @ ' işareti eklenerek mesajı görmesi ve bildirim alması sağlanıyor. 

Bu yeni özellik ile grup sohbetlerinin düzene girmesi amaçlanıyor. Whatsapp son sürüm kullanan kullanıcılar, yeni özelliği kullanabilecek. 

WhatsApp mention özelliğini kullanmak için, grup sohbet penceresinde öncelikle ' @ ' işareti yazılıyor, sonrasında çıkan listeden mesaj yazmak istenen kişi bulunuyor ve gönder tuşuna basılıyor. Mesajın gönderildiği kişiye bir bildirim gidiyor. 

Zaten ' @ ' sembolü sohbet penceresine yazar yazmaz küçük bir menü çıkıyor ve grup içindeki kişileri de sizin için listeliyor. Grupta bulunan kişinin telefon numarasını eklememiş olsanız dahi bu sayede mesaj gönderebiliyorsunuz. Grup sessize alınsa bile bildirim mesaj gönderilen kişiye gidiyor. 

Karşı taraf benzer şekilde cevap verebiliyor. Bu yeni özelliğin güvenlik konusunda ne tür sıkıntılar yaşatacağı hakkında bir bilgi yok. Mention özelliği ile grupta yer alan herhangi bir kişiye yönelik mesaj gönderilebilinecek. 

Mention özelliği ile grupta yer alan herhangi bir kişiye yönelik mesaj gönderilebilinecek. WhatsApp'ın beta sürümünde haziran ayı sonlarına doğru kullanıma sunulan mention özelliği, son güncelleme ile Android ve iOS sürümlerinde yayınlandı. 

Bu yeni özellik şu anlık masaüstü WhatsApp uygulamasında kullanılamıyor. WhatsApp'ın sessiz sedasız yayınladığı bu özellik ile gruplarda bulunan kişilerin grup sohbetlerini görmezden gelmesinin de önüne geçilmiş olacak. 

Birçok kullanıcı için işlevsel olan bu özelliğin bazı kullanıcıların moralini bozacağını söylemek de mümkün. Gruplarda kaçırabileceğiniz bilgiler veya konuşmalar açısından oldukça etkili bir yöntem gibi görünse de sessize alınan bir gruptan bildirim almak kullanıcıları mutlu etmeyebilir. 

WhatsApp gruplarına yönelik yeni güncellemeler gelecek WhatsApp uygulamasının en çok kullanılan özelliklerinden biri olan grup özelliğine yeni güncelleme ile ek özellikler gelecek. Örneğin yeni güncelleme ile gruplara yeni kişi eklenmesi kolaylaştırılacak. 

Normalde grup yöneticisi, gruba eklemek istediği kişileri tek tek seçmesi gerekiyordu fakat yeni güncelleme sonrası WhatsApp üzerinden oluşturacağınız bir link yardımıyla gruba kişileri eklemek daha kolaylaşacak. 

Oluşturulan linke tıklayan kullanıcılar, gruba otomatik olarak eklenmiş olacak. Bu özelliğin şuan beta sürecinde olduğunu belirtelim. Ayrıca yeni güncelleme ile gruplarda GIF uzantılı fotoğrafla paylaşmak mümkün olacak.yeni şafak

-

 
Top