Panasonic, Barselona’da yapılan Panasonic Automotive Innovation Summit etkinliğinde değişen sektör şartlarını ve yeni teknolojileri tartışmak için toplanan Avrupa’nın önde gelen otomotiv sektörü temsilcilerine en yeni tam dayanıklı 10.1 inç Android tabletini tanıttı. 

Tam dayanıklılığı, esnek kurumsal kişiselleştirme özellikleri ve üstün performansıyla Panasonic Toughpad FZ-A2 otomotiv atölyeleri ve showroom’ları için ideal bir mobil cihaz olarak öne çıkıyor. 

Bununla birlikte, cihaz perakende, turizm ve eğlence sektörlerinde çalışan profesyonellere satış noktası ve sipariş alma gibi iş süreçlerinde büyük kolaylık sağlarken, sahadan kurum için kritik belgelere her daim erişme ihtiyacı duyan mobil çalışanlar için ideal bir yol arkadaşı oluyor.

 Güçlü, dayanıklı ve kullanıcı dostu 
Panasonic FZ-A1’in halefi olan Panasonic Toughpad FZ-A2 tam dayanıklı tablet, hafif (880g), ince (16,4mm) ve fansız tasarımı ile dikkat çekiyor. 

Android for Work’ten Enterprise Security özelliğine sahip Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi üzerinde çalışan tablet en son sürüm ve bir önceki modeldekine kıyasla daha güçlü 4GB RAM ve 32GB eMMC özellikli Intel® AtomTM x5-Z8550 dört çekirdekli işlemciyi (2 MB cache, 1.44GHz den 2.4GHz’ye kadar) içerisinde barındırıyor.  

Hem iç hem dış mekanda görüntü netliği  
10.1 inç boyutunda, dış mekanlarda görüntüyü net bir şekilde sergileyen, yüksek görünürlük seviyesine sahip (800cd/m2) ekran (1920x1200) hem iç hem de dış mekanda konforlu bir seyir deneyimi için tasarlanmış bulunuyor. 

10 parmak kapasitif dokunmatik ekran elle, elde eldiven varken ya da imza gibi hassas temas gerektiren durumlarda kapasitif elektronik kalem ile birlikte kullanılabiliyor. Üstelik yağmurda bile!  

Zengin kurumsal işlevsellik 
Panasonic Toughpad FZ-A2 tablet, farklı iş gereksinimlerine yönelik kişiselleştirilebilen bir dizi kurumsal arayüz ve bağlantı seçeneğiyle birlikte geliyor. 1xUSB 3.0 Type A, 1xUSB 3.1 Type C OTG, 1xHDMI, 1xMicro SD ve GPS gibi özelliklerin yanı sıra opsiyonel akıllı kart okuyucu, 2D barkod okuyucu ve 4G gibi seçenekler sunuluyor. 

5Gbps’ye varan aktarım hızı sunan ters bağlantı için USB 3.1 Type C OTG portu, power charging (5V 900mA’ya varan – USB PD desteklenmemektedir) ve USB On The Go işlevselliği bir Android cihazdan diğerine dosya kopyalama ve aktarmayı kolaylaştırıyor. Fiziksel mekân fark etmeksizin her yerden bağlantı kurmak için tasarlanan Toughpad FZ-A2, en son sürüm WLAN 802.11ac Intel® Dual Band® Wireless-AC 8260 teknolojisi ve Bluetooth® v4.2 class 1 teknolojisi ile en hızlı veri aktarımını sağlıyor.  

Yönetilmesi kolay 
Toughpad FZ-A2, daha yüksek seviyede yönetilebilirlik için iş profili ile kişisel profili birbirinden ayıran Google Android for Work özelliğine sahip. BT yöneticilerine esneklik ve kurumsal seviyede güvenlik sağlayan Google AndroidTM for Work kullanıcılara da kişisel uygulama ve verilerine özel erişim imkânı sunuyor. 

Google AndroidTM for Work ayrıca e-posta, kişi bilgileri ve takvim gibi gündelik görevlere yönelik dahili üretkenlik araçlarını da içerisinde barındırıyor. Panasonic Bilgisayar Ürün Çözümleri Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Jan Kaempfer şu açıklamayı yapıyor:

 “4.7 inçten 10.1 inçe kadar değişen geniş çeşitlilikteki Android Toughpad tablet serimize yaptığımız bu en son ekleme kurumlara kolay yönetilebilme ve kolay kullanılabilmenin yanında özgün ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş mobil cihazlar sunma kararlılığımızın somut bir adımıdır. Toughpad FZ-A2 tablet, esnek işlevselliği ve geniş bağlantı özellikleriyle otomotivin yanı sıra turizm ve eğlence sektörü ile perakende sektörlerinde de ideal bir cihaz olarak konumlanacak.”  

Uzun pil ömrü 
Panasonic Toughpad FZ-A2 tablet, vardiyalı çalışmalarda kolaylık sağlayan, kullanıcı tarafından çıkarılabilen ve dokuz saate kadar cihazı çalıştırabilen** bir pile sahip. Bununla birlikte tüm gün devam eden kullanımlar için opsiyonel çalışma halinde çıkarılabilen pil becerisi de sunuluyor.  

Kameralar ve hızlı iletişim 
Canlı video konferansı yapma ya da sahada belgeleme amaçlı fotoğraf çekme ihtiyacı duyan kullanıcılar için FZ-A2 Full HD ön web kamerası ve 8 megapiksel flaşlı arka kamera özellikleriyle donatılmış bulunuyor. Cihaz ayrıca dahili yönelimsel sıralı mikrofonuyla video konferansı ve ses tanıma yazılımına da uyumlu hale geliyor.  

Uzun süreli kullanım için tasarlandı 
Zorlu iş koşullarına uyum göstermesi için tasarlanan Toughpad FZ-A2 1,2m* yükseklikten düşmeye dayanıklı olmanın yanında toz ve suya karşı IP65 seviyesinde koruma sağlıyor. – 10 ila +50 derece arasında değişen sıcaklıklarda da çalışabiliyor*. Cihaz ayrıca iki adet opsiyonel araç yuvasıyla uyumlu çalışıyor. 

Cihaz konfigürasyonuna bağlı olarak ince ve genişletilmiş bir versiyon sunulabiliyor. VESA 75mm montaj dizilimli bu hafif ve kompakt yuvalar ve kolayca çıkarılabilmesini sağlayan mekanizma Panasonic’in Global Montaj Çözümleri tarafından üretilmiş bulunuyor. 

Farklı kilitler için tek kod ve farklı kilitler için farklı kod versiyonları halinde sunulan bu yuvalar 2 USB 2.0, 1 LAN, 1 DC in port ve opsiyonel Çift Anten Geçişi özelliklerine sahip. Ürüne erişim ve fiyat Toughpad FZ-A2 Temmuz ayından itibaren satışta olacak.

-

 
Top