IBM'in World Community Grid programı ile birlikte bilim insanları, Zika virüsünü tedavi etmek amacıyla ilaç adaylarını belirlemek üzere uluslararası bir çalışma başlattı. 

IBM ve bilim insanlarından oluşan ekip, insanları bilgisayar veya Android cihazları kullanarak projeye destek olmaları konusunda teşvik etmeyi hedefliyor. 

Gönüllü olarak çalışanlardan zaman, uzmanlık ve para sağlaması beklenilmeyen projede, makineler boşta olduğu zamanlarda, Windows, Mac, Linux veya Android aygıtları üzerinden bir uygulama çalıştırmaları yeterli oluyor. 

World Community Grid, OpenZika projesi aracılığıyla, ciddi nörolojik hastalıklarla ilişkilendirilen Zika virüsünü tedavi etmek için yapılan çalışmaların deney sürecine katkı sağlıyor. 

Geleneksek bir laboratuvarda mümkün olandan çok daha yüksek hız sayesinde proje, oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde ilerliyor. World Community Grid, OpenZika projesi için Goiás Federal Üniversitesi, tarafından Brezilya'da yönetilen ve Brezilya'nın Oswaldo Cruz Vakfı (Fiocruz); Rutgers Üniversitesi, New Jersey Tıp Fakültesi; Collaborations Pharmaceuticals, Inc.; California San Diego Üniversitesi, Skaggs Tıp Fakültesi ve Eczacılık ve İlaç Bilimleri Fakültesi tarafından desteklenen, uluslararası bir araştırmacı ekibiyle çalışıyor. 

Uzamsal ve Zamansal Çalışmalar OpenZika projesinde Baş Araştırmacı ve Brezilya'da Goiás Federal Üniversitesi'nde görevli olan Prof. Dr. Carolina H. Andrade yaptığı açıklamada, World Community Grid gönüllülerinden yardım alınmasının yalnızca ilk aşamada 20 milyonun üzerinde bileşiği, gelecekteki aşamalarda ise 90 milyona kadar bileşiği bilgi işleme dayanarak değerlendirilebileceğini belirtti. 

IBM bilim insanları, kamu sağlığı yetkililerinin ve bilim insanlarının, Zika gibi yeni ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklara ilişkin uzamsal ve zamansal modeller oluşturmasına, kullanmasına ve incelemesine yardımcı olan ücretsiz ve açık bir kaynak aracını kullanıma sunuyor. 

Gönüllü olanların World Community Grid programına katılmaları, tedavi için OpenZika araştırmalarını desteklemeleri anlamına geliyor. Ayrıca IBM, bu ücretsiz kaynağı edinmek için, araştırmacıları projelerini sunmaya davet ediyor.shiftdelete

-

 
Top