Android tabanlı Nokia modellerinin üreticisi HMD Global, yaptığı açıklama ile yeni telefonunun temmuz ayının başında Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkacağını duyurdu. 

Ocak 2017'de ilk kez ortaya çıkan ve öncelikle Çin'de satılmaya başlanılan Android tabanlı ilk Nokia modeli Nokia 6, üstün donanımsal özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. 

Çin'de satılmaya başlanmasının ardından diğer bölgelerde de piyasaya sürüleceği söylenen telefonun, ABD'de satılmaya başlanacağı tarih de açıklandı. 

HMD Global tarafından yapılan resmi açıklama ile Nokia 6'nın, Amazon üzerinden temmuz ayının başında satın alınabileceği duyuruldu. 

Vodafone tarafından Türkiye'de de satışa çıkarılmaya hazırlanan telefonun ülkemizdeki satış fiyatı 1349TL olarak belirlenmişti. Diğer Nokia modelleri Nokia 5'in 1149TL, Nokia 3'ün de 949TL fiyat etiketiyle Türkiye'de satılmaya başlanacağı da duyurulmuş, telefonların ülkemizde de temmuz ayının başında mağazalardaki yerini alacağının altı çizilmişti. 

Oldukça beğenilen Nokia 6'nın özellikleri ise şöyleydi: 
Nokia 6 Özellikleri: Ekran: 5.5 inç büyüklüğünde, 2.5D Gorilla Glass, FullHD İşlemci: Qualcomm Snapdragon 430 işlemci GPU: Adreno 505 grafik işlemcisi Bellek: 3GB RAM/32GB ve 4GB RAM/64GB Arka Kamera: 16MP Ön Kamera: 8MP İşletim Sistemi: Android 7.1.1 Nougat Batarya: 3000mAh(tamindir.)

-

 
Top