Android uygulamalarının güvenlik açıkları hem kullanıcılarını hem de Google’ı rahatsız eden bir durum. 

Neyse ki Google Play App Security Improvement (ASI – Google Play Uygulama Güvenliği İyileştirmeleri) adında bir program var ve bu program yeni paylaşımlarla Android uygulama geliştiricilerini uyarmaya/yönlendirmeye devam ediyor. 

Android Güvenlik Programı Yöneticisi Rahul Mishra’nın paylaştığı bilgilere göre App Security Improvement (ASI) programı Nisan 2016’da başlatılmış ve 100 bin uygulamanın güvenlik sorunlarının çözümüne yardımcı olmuş. 

Android’in yazılım güvenliği uzmanları daha sonra tespit edilen 11 güvenlik sorununu da geliştiricilerle paylaşarak, bugüne kadar 90 bin geliştiricinin 250 bin uygulamayı daha güvenli hala getirmesini sağlamış.  

26 yeni potansiyel güvenlik sorunu 
Hatırlatsanız CVE Details, Android’i geçen yılın zayıf noktası en fazla olan işletim sistemi olarak göstermişti. Bu araştırmanın metodolojisi tartışılabilir olsa da Android’in çok ciddi tehditlere maruz kaldığı somut bir gerçek. 

Özellikle uygulama tarafındaki esneklik aynı zamanda bir zaafa dönüşüyor ve bu durumun farkında olan Google, daha fazla geliştiricinin ASI programından faydalanmasını istiyor. Henüz açıklanan 26 olası güvenlik sorununun da uygulama geliştiricileri tarafından dikkate alınmasını arzu ediyor. 

Rahul Mishra, eski ve yeni tüm güvenlik sorunlarını yeni bir sayfada topladıklarını paylaşıyor ve bu bölümü makaleler ve ek destek bağlantılarıyla güçlendirdiklerini söylüyor. 

Eğer Google Play’de uygulamanız varsa veya bir uygulama geliştiriyorsanız güvenlik kontrol listesine ve güvenlik/gizlilik pratiklerine de göz atmayı ihmal etmeyin.webrazzi.

-

 
Top