Microsoft’un kendi kullanıcılarına sunmuş olduğu kişisel sesli asistanı olan Cortana, Android platformu için Google Play Store’da yerini aldı 

Android kullanıcıları bu sesli asistanı indirip kurmaya başladılar. Peki bu uygulamayı telefonumuza nasıl kuracağız ve kullanağız? 

1- Cortana Beta uygulamasını Google Play Store üzerinden indirin. Android’in uygulama mağazası olan Google Play Store üzerinde Beta versiyonu olarak indirilmeye sunulan Cortana’yı telefonunuza indirin. 

2- Microsoft hesabınız ile oturum açın. Cortana telefonunuza indikten sonra Microsoft hesabınız ile giriş yapın. 

3- Cortana’da kullanacağınız bir takma ad belirleyin Uygulamayı telefonunuza kurduktan sonra sesli asistanınızı stabil olarak kullanabilmeniz için uygulama içerisinde yer bir takma ad belirlemeniz gerekiyor. 

4- Sesli asistan seçimi yapmak Sesli asistanınız artık hazır, bundan sonra tek yapmanız gereken telefonunuzun home tuşuna uzun süre basarak karşınıza çıkacak olan ufak ekranda yeni yüklemiş olduğunuz Cortana’yı her zaman olarak seçili kılmak. Bu işlemlerden sonra artık Cortana sesli asistanınızı kullanabilirsiniz.(akillitelefon.com)

-

 
Top