Sadece tasarım seviyesinde kalacağını bildiğimiz şirketin dönüş projesi, ikinci bir soruyu da hemen akla getiriyor elbette. Bu telefonları kim üretecek? 

Özellikle Çin menşeili firmaların hegemonyasındaki fason üretim cep telefonu piyasası, muhtemelen Nokia‘nın da imdadına yetişebilir. 

Ancak gelen dedikodulara bakılırsa şirketin eskiden beridir iyi ilişkiler içinde olduğu Foxconn firması bu üretim işini almaya daha yakın görünüyor. Bir başka değişle Nokia artık Tayvan’da üretilebilir. 

Şirketin kendi açıklamasında da belirttiği, sadece tasarım ile ilgilenecekleri, üretim işine girmeyecekleri konusu, bu iki devi, Nokia ve Foxconn’u bir araya getirebilir. Şirket, zaten Microsoft ile birlikte çalışılan dönemde de tasarım, patent ve marka desteğiyle Microsoft’a ürün yaptırıyor rolündeydi. 

Bilindiği gibi Blackberry’nin telefonları da Foxconn firması tarafında üretiliyor. Nokia‘nın hedefinin Hindistan, Çin, ve Avrupa ülkeleri olacağını düşünürsek bu iş birliği hem stok hem de fiyatlandırma açısından olumlu bir adım olabilir. Bekleyip görelim.radarex

-

 
Top