İnternet, akıllı telefonlar ve tabletlere erişim kolaylaştıkça, yüzlerce yıllık eğitim anlayışı da hızla değişiyor. 

 “Otobüs beklerken akıllı telefonunuzda kuş mu vurmak istersiniz, yoksa İngilizce öğrenmek mi?” diyen LinguaLeo adlı eğitim platformu CEO’su Dmitry Stavisky, her yer ve koşulda İngilizce öğrettiklerini ifade etti. 

“İnsanların dikkatini çekmek için Angry Birds’le rekabet ediyoruz.” diyen Stavisky’e göre dil eğitiminin önündeki en büyük engel ilgi eksikliği. 2010 yılında bir Rus girişimci tarafından kurulan LinguaLeo, kullanıcıların eğlenceli bir biçimde İngilizce öğrenmeleri için tasarlanmış. 

“İstanbul’da ki bir yatırım bankacısı ile Marmaris’teki bir taksi şöförünün farklı ihtiyaçları var.” diyen Stavisky, LinguaLeo’da derslerin bir oyun şeklinde tasarlandığını vurguladı. Yarı ücretsiz olan platformda turistler için İngilizce, iş İngilizcesi, TOEFL ve IELTS gibi farklı ders başlıkları bulunuyor. 

Özellikle Rusya, Brezilya ve Türkiye gibi ülkelerde ilgi gören uygulamanın dünya çapında 11 milyondan fazla kullanıcısı var. Türk kullanıcıların sayısı ise 300 bin civarında. Platformun web sitesinin yanında, Android, iOS ve WindowsPhone uygulamaları da bulunuyor.Zaman

-

 
Top