Google 2015 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde Google Drive üzerinde yapmış olduğu güncelleme ve değişikliklere devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde GDrive servisini güncelleyen Google, şimdi de servisin Android ve iOS mobil uygulamaları üzerinde ufak değişiklikler yaptı. 

Eğer bir Android mobil cihaza sahipseniz Google aramaları yaparak Drive üzerindeki dosyalarınızı bulabileceksiniz. Böylelikle ilk olarak Drive'a girme aşaması olmadan GDrive'da yer alan dökümanlarınıa Google araması yaparak hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabileceksiniz. 

Hatta Google'ın sesli arama özelliği ''OK Google'' ile de Google Drive'da yer alan dökümanlarınızı bulabileceksiniz. Eğer bir iPhone yada iPad sahibiyseniz artık iOS uygulamalarındaki içeriklerinizi Drive'ınıza yükleyebileceksiniz. Android ve iOS farketmeksizin Google Haritalarım ile oluşturmuş olduğunuz haritalarınıza ulaşabilecek ve paylaşabileceksiniz. 

Google Drive'ın iOS versiyonu güncellemesi şu an aktif durumda. Aşağıdaki bağlantı adresini kullanarak uygulamanın yeni güncellemesini hemen yapabilirsiniz. Android kullanıcılarının yeni güncelleme ile gelen özellikleri kullanabilmesi için yaklaşık bir hafta beklemeleri gerekiyor. 

Fakat zaman zaman kontrol ederek Drive'ın güncellenip güncellemediğini görebilirsiniz. En iyi bulut depolama ve online döküman servislerinden bir tanesi olan Google Drive'ı henüz denemediyseniz mutlaka göz atmanızı öneririm. Özellikle birden fazla kişi ile aynı Office dökümanı üzerinde çalışmak oldukça işinize yarayabilir.(tamindir)

-

 
Top