Google'ın geçtiğimiz Google I/O etkinliğinde Android One projesi ile birlikte tanıttığı yeni Android sürümü L çok yakında farklı cihazlarda kendini gösterecek. 

Görünen o ki Android L ile buluşacak olan ilk akıllı telefonlardan bazıları da Samsung'un olacak. Gelen dedikodulara göre Android L ilk önce Samsung Galaxy S5 ve Samsung Galaxy Note 4 adlı akıllı telefon ve phablet'e geliyor. Verilen tarih ise bu yılın sonlarına denk geliyor. Halen resmi bir çıkış tarihine sahip olmasak da, iddialar Galaxy S5 ve Galaxy Note 4'ün Android L ile buluşma tarihini açıklıyor. 

Buna göre yeni sürüm her iki cihaza da Kasım ayı sonunda ya da Aralık ayı başlarında gelecek. Bu tarihler pek çok Samsung müşterisinin beklediği dönemden bir hayli ileri. Bu gecikmenin sebebinin ise Samsung'un canla başla yeni Android L'i kendi cihazları için uygun hale getirmek için çalışması olduğu söyleniyor. 

Asıl hedef ise meşhur TouchWiz arayüzünün L ile olabildiğince sorunsuz çalışması! Söylentiler sadece tahmini çıkış tarihlerini verirken, yeni versiyon ve Samsung ürünlerinin birlikteliğinin ne gibi yenilikler getireceğini dair detay içermiyor. Bu arada Google halen Android L'in gerçek adının ne olacağını da açıklamış değil!shifdelete

-

 
Top