Türkiye’de Android’li akıllı telefonlar genel pazarın yaklaşık 5’te 4’ünü elinde bulunduruyor. Fiyat yelpazesinin bir hayli geniş olması ve sevilen bir işletim sistemi oluşu Android’in gücünün dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de arttırıyor

Android cihazlarına dair ilginç cihazlar var. İşte bunlardan biri olan ve telefonunuzda adeta yeni bir düğme fonksiyonu sağlayan Pressy’den bahsedeceğiz. 

Pressy zeka dolu fikirlerin insanların bağışları ile hayata geçirildiği Kickstarter projelerinden biriydi. 40 bin dolarlık bağışla üretim safhasına geçilecek ürün için tam 695 bin dolar toplandı. Geliştiricisi ve tasarımcısını yatıırmcılar sayesinde zengin eden girişim, satışa sunuldu bile. Bu ilginç buluş, ilk bakışta bir kulaklık jack’i gibi görünüyor. 

Ancak aslında telefonunuza ekstra yetenekler kazandırıyor. 3.5 mm jack ya da kulaklık girişine giren Pressy, aynı adlı uygulamasının da yüklenmesi ile birlikte telefonunuz tarafından algılanıyor. Ardından üzerindeki tuşa basma şekilleri ile telefonunuza yeni kısa yollar kazandırmış oluyorsunuz. Örneğin tek bir tıklamaa Wi-Fi’ı açıyor; bir kısa bir uzun basmayla Instagram’ı açıyorsunuz. 

Uygulama ile entegre kullanım sağlayan aygıt, uzun basmayla en çok aradığınız ilk ismi, başka bir şekilde basınca da ikinci kişiyi arıyor. Sadece düğmeye basarak kimse fark etmeden ses kaydı da yapabiliyorsunuz, Oldukça yetenekli bir aygıt olduğuna şüphe yok. Üstelik Türkiye’ye gönderim sağlanıyor. (shifdelete)

-

 
Top