Giriş seviyede konumlandırılacak Android One cihazların ilk etapta Hindistan’da satışa sunulması beklenirken, cihazların 100 dolardan (75 Euro) daha düşük bir fiyata satılacağı tahmin ediliyor. 

Android One cihaz üretimi konusunda birçok telefon üreticisiyle temas halinde olan Google, Android One cihazlarında bu üreticilerin uygulamalarına önyüklemeli olarak yer vermeyi planlıyor. 

Hindistan’da hizmet veren Micromax, Karbonn ve Spice adlı akıllı telefon üreticileriyle birlikte çalışan Google, Hindistan’daki geniş pazardan faydalanarak giriş seviye cihazlar arasından sıçramayı düşünüyor. 

Stok Android işletim sistemine sahip olması beklenen Android One cihazlar, kullanım bakımından Nexus cihazlarla aynı seviyede olacak gibi gözüküyor. 

Android One cihazları giriş seviyesinde konumlandırmak isteyen Google, bu seviyedeki akıllı telefonların fiyat aralığını yakalamak istiyor. Düşük fiyatlandırma yapabilme adına MediaTek ile görüşen şirketin, ilk parti cihazları Hindistan pazarına sunacağı öğrenildi. 

Micromax tarafından üretilen Android One cihazın görselleri Google I/O toplantısında yayınlanırken, ilk cihazın 4,5 inç boyutlarında ve 960×540 çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Çift çekirdekli Snapdragon 200 işlemciyle gelmesi beklenen Micromax cihazın, 5 megapiksellik kamerayla desteklenmesi bekleniyor.zamanonline

-

 
Top